Duurzaamheid

Duurzaamheid is een enorm belangrijk thema. Dit is wat wij bij Dutch Scrunchies doen om zo duurzaam mogelijk te handelen. We zijn zeker niet perfect en er is altijd ruimte voor verbetering, maar dit is wat wij op dit moment doen. 

Allereerst proberen we zo min mogelijk afval te produceren. Met het inkopen van stoffen bijvoorbeeld kopen we een niet al te grote voorraad in. Ook met het knippen van de stoffen proberen we zo goed mogelijk gebruik te maken van de stof en waar mogelijk reststoffen te gebruiken om onder andere unieke scrunchies van te maken.

Daarnaast bevorderen onze producten een duurzame levensstijl. Zo zijn onze uitwasbare mondkapjes een duurzaam alternatief voor wegwerp mondkapjes en zijn onze wasbare wattenschijfjes een duurzaam alternatief voor wegwerpwattenschijfjes. Ook onze handgemaakte tassen kunnen gebruikt worden in plaats van wegwerp alternatieven zoals plastic tassen.

We vinden het belangrijk dat onze verpakkingen zo duurzaam mogelijk zijn, maar tegelijkertijd willen we ook dat de producten goed aankomen bij de klant. Daarom gebruiken we wel plastic in onze verpakking, de verzendzak, maar deze zijn wel 100% recyclebaar. We zijn op het moment bezig met het nog verder verduurzamen van onze verpakking.

Daarnaast verzenden wij alles zo luchtdicht en compact mogelijk, en waar mogelijk gaat de post mee met de briefpost. Op deze manier nemen de pakketjes van Dutch Scrunchies minder ruimte in bij de transport en belasten ze het milieu minder.

Alle producten op deze webshop zijn handgemaakt door mij, en hierdoor gaan we samen fast fashion tegen. Shop unieke musthaves. Er is een beperkte voorraad van alles en de stoffen zijn zorgvuldig uitgekozen door mij. 

© 2020 - 2022 Dutch Scrunchies | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel